Најновије

ДРАМА НА НЕБУ ИЗНАД СРЕДОЗЕМЉА: Америчка и руска авијација очи у очи! (ВИДЕО)

Шеста флоте америчке Ратне морнарице објавила је на друштвеној мрежи Твитер видео на којем се види како се руски ловац Su-35 приближио америчком патролном авиону P-8A „Посејдон“ изнад Средоземног мора.

Руски ратни авиони (Фото: Јутјуб)

Руско Министарство одбране је раније данас саопштило да је руски ловац који је полетео из базе Хмејмим, идентификовао летелицу изнад неутралних вода Средоземног мора као амерички авион и да се, након што га је испратио из те области, вратио на аеродром.

„Око 14 сати 19. априла руска средства ваздушне контроле пространства изнад неутралних вода Средоземног мора детектовала су мету која се кретала у правцу руских војних објеката у Сирији“, саопштило је Министарство и додало да је ради идентификације летелице упућен ловац из базе Хмејмим.

Пилот руског авиона је, како се наводи, након што се приближио мети, идентификовао број летелице и утврдио да авион припада америчким ваздушним снагама.

Након што је испратио авион из те области, руски ловац се вратио на аеродром, наводи се у саопштењу.

Министарство, такође, истиче да су сви летови руских ваздушних снага у потпуној сагласности са међународним правилима коришћења ваздушног пространства изнад неутралних вода.

Претходно је америчка војска навела да се руски ловац Su-35 у недељу опасно приближио америчком патролном авиону P-8A „Посејдон“ изнад Средоземног мора.

„Авион P-8А ’Посејдон‘, Ратне морнарице САД, летео је 19. априла у међународном ваздушном простору изнад Средоземног мора. Током 100 минута лета два пута га је пресрео руски Su-35“, наводи се у саопштењу 6. Флоте америчке Ратне морнарице.

Иран најављује да има нападачке беспилотне летелице с дометом до 1.500 км! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА