Најновије

НАЈСУПЕРИОРНИЈА РАТНА АВИЈАЦИЈА! Командант ратног ваздухопловства открио каквим ловцима располаже Русија!

Дана 3. јула, главни командант ваздухопловних снага генерал пуковник Сергеј Суровикин изнео је шта треба да се деси да би Русија била супериорнија у ваздуху САД-а, у интервјуу Звезди руског министарства одбране.

Руски ратни авиони (Фото: ria.ru)

Говорио је о растућем борбеном потенцијалу ваздухопловних снага, узимајући у обзир долазак новог оружја, војне и специјалне опреме (укључујући беспилотне летелице), развој система упозоравања од ракетних напада, унапређење организације борбене и оперативне обуке и распоређивања нове формације и побољшање материјалне и техничке подршке оружаних снага.

Дана 1. августа 2020. године биће обележена пета година од формирања руских ваздухопловних снага из ваздухопловства Русије.

Према његовим речима, састав наоружања и војне опреме ваздухопловних снага значајно се променио у последњих пет година.

Од 2015. године, у складу са државним Налогом за одбрану ваздухопловства, сваке године је добијао модерне летелице, попут најновијег авиона Su-30СМ, Su-34, Su-35S и надограђиваних авиона MiG-31BM, Ка-52, Mi -28N, борбени хеликоптери MiM 35М, Мi-8АMTSX и други. Као резултат тога, више од 20 ваздухопловних пукова је пренаоружено новом опремом.

Достављено је више од 550 јединица нове врсте наоружања, као и 330 јединица прототипског оружја за тестирање.

Радари високе спремности система за упозоравање на ракетне нападе у градовима Орск, Барнаул, Јенисејск, оптички комплекс система за контролу свемира Притсел, специјални ласерски комплекс Пересвет и први радар над-хоризонт Container-ЗМ. је наручена.
Као резултат, удео модерног оружја у ваздухопловним силама тренутно прелази 70%.

Тренинзи се такође непрекидно настављају, а системи тренинга се такође побољшавају, као резултат искуства стечених из различитих вежби, као што су Армијске игре и друге.

Током последњих пет година, у вези са размештањем савремених врста наоружања и војне опреме за борбено дежурство, распоређивањем јединица у новим областима борбене мисије, борбене способности дежурних снага у региону Источног Казахстана повећане су за ред величине.

Према генералу пуковнику Суровикину, тренутно материјално-техничка подршка Ваздухопловних снага у целини задовољава потребе формација, војних јединица и организација током спровођења свакодневних активности.

Ипак, у 2020. години планира се испоручити више од 250 јединица разне врсте опреме (аеродромско-оперативна, електрична и гасна опрема и аутомобилска возила комбинованог оружја),више од 3.000 тона материјалних средстава ваздухопловним снагама из војно-индустријски комплекс земље.

Тренутно су нове врсте летелица које су развила индустријска предузећа, попут борбеног хеликоптера Мi-28NM, хеликоптера ваздухопловног транспорта Мi-38Т и више-улогног борбеног авиона Su-57 пете генерације, пролазе државне тестове у Ваздухопловству.

Да би се створила атмосфера такмичења међу ваздухопловним снагама током летњег периода обуке, биће одржане све-војне и међународне фазе такмичења у ваздушној обуци Aviadarts 2020 и такмичење Falconry за обуку беспилотних летелица.

Трамп тражио хитан састанак са Путином пре избора у САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА