Најновије

"НАТО, као и сви остали, требало би да се присете како се провокација украјинске војске у Црном мору код Крима завршила!"

Предлог НАТО-у да лети близу руског Крима права је провокација. Алијанса и сви остали треба да се сете како је провокација украјинске војске у Црном мору пред полуострвом завршила пре неколико година, рекао је Сергеј Железњак, члан Комитета за међународне послове Државне думе за РИА Новости.

Руска ратна морнарица. (Фото: mil.ru)

Украјински министар за инфраструктуру Владислав Крикли у среду је током разговора са замеником генералног секретара НАТО-а за одбрамбену политику и планирање Патриком Тарнером предложио коришћење ваздушног простора изнад Крима за НАТО операције за транспорт трупа, опреме и терета.

"Предлог НАТО-у да лети близу руског Крима отворена је провокација. Остаје да се надамо да ће се НАТО према таквим самоубилачким предлозима односити са скептицизмом и разумевањем немогућности коришћења ваздушног простора над сувереном државом за војне маневре. Такве изјаве од стране Кијева су покушај задржавања дискусије о припадности Криму“, рекао је Железњак.

Он је подсетио да би НАТО, као и сви остали, требало да се присете како се провокација украјинске војске у Црном мору код Крима завршила пре неколико година.

"Не вреди се тако опасно шалити са Русијом. Наша земља неће трпети непријатељске нападе и агресивно понашање", нагласио је Железњак.

Подсетимо, новембру 2018. године три брода украјинске морнарице прекршила су руску границу и ушла у територијалне воде Руске Федерације. Потом су опасно маневрисали, те се нису повиновали законским захтевима руских власти. Након тога брод руске обалске страже се забио у једног од њих, а онда су украјински бродови са посадама задржани.

Руски председник Владимир Путин је тада назвао инцидент провокацијом повезаном са Порошенковим ниским рејтингом уочи избора.

Пропао план дубоке државе да заувек избаци Трампа из политике! Више о томеОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА