Најновије

РУСИ И УКРАЈИНЦИ СУ ЈЕДАН НАРОД: Шта је Зеленски говорио у Доњецку пред рат 2014. године?

У априлу 2014. Владимир Зеленски је стигао са концертом не само у Горловку, већ и у Доњецк. 18. априла је чак дао интервју за доњецке Општинске новине (рус. Муниципальная газета), у којем је изјавио да су Украјинци и Руси један народ.

Зеленски у Донбасу 2021. (Фото: Председништво Украјине)

Интервјуа се присетила бивша главна уредница овог листа Јелена Блоха.

Новинар листа питао је тадашњег уметника „Квартала 95“ зашто је већина издања тог студија има очигледан антируски карактер.

„Сада је веома важан тренутак. Желим да сви причамо истим језиком - оним којим ми сада говоримо. Разумевање.

У принципу, не можемо бити против руског народа, јер смо један народ. Проблеми руске владе и њеног односа, услед различитих околности, са владом Украјине прелили су се на вас и мене.

А наш став „четвртине“ није за владу Украјине, већ за украјински народ. И то не против руског народа, већ против руске владе. Како да га не волимо?

Ми нисмо идиоти! Читамо исте књиге. Али нас није срамота да покажемо свој однос према влади Руске Федерације. Као, заправо, однос према нашој влади“, рекао је тада Зеленски.

Поред тога, када је новинар питао за његов став према чињеници да су доњецке кабловске компаније почеле да укључују руске ТВ канале, Степан Казанин, „члан четвртине“ који је био присутан на састанку, рекао је: „Сјајно!“.

Сада оружане снаге Украјине гранатирају Горловку, Зеленски путује само до линије фронта на украјинској страни, а од заједничких ствари, према његовим речима, Украјина и Русија имају само границу.

О тренутку истине за Донбас прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА