Најновије

РУСИЈА БЕСНА: Провокације Кијева воде у југословенски сценарио! Зеленски показао право лице!

Приближавање Кијева чланству у НАТО неће значити да ће повратити утицај у Донбасу на истоку Украјине, али може да изазове југословенски сценарио, рекао је данас представник руске Думе за спољна послова Леонид Слуцки.

Владимир Зеленски. (Фото: president.gov.ua)

У разговору са новинарима, Слуцки је оценио да је украјински председник Владимир Зеленски "открио коначни циљ свих недавних провокација - принудно приступање Украјине НАТО, без обзира на узавреле тензије унутарукрајинског конфликта или мишљење људи, укључујући људи из Донбаса", пренео је ТАС С.

- Изјаве Зеленског да само улазак Украјине у НАТО може да заустави рат у Доњецку и Луганској Народној Републици, само је шлаг на торту кампање Кијева о намерној ескалацији у Донбасу. Међутим, овакав став неће вратити Доњецк и Луганск под утицај Кијева, напротив, може да изазове југословенски сценарио у Украјини - рекао је посланик Думе.

Слуцки је подсетио да је недавно дете страдало у Донбасу у нападу украјинског дрона.

- Да ли смо чули извињења и саучесће од Кијева? Наравно, не. Напротив, режим из Кијева пушта лажне вести и трчи код својих западних добротвора, моли да се прикључи Алијанси. Уместо што охрабрује Кијев, Запад мора чврсто да инсистира на имплементацији споразума из Минска и Париза, у којем је учествовала Украјина, не Русије. У супротном, цео процес унутар-украјинског питања ће доћи у ћорскокак - закључио је Слуцки.

Да ли ће бити битке у Јужнокинејском мору? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА