Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ, БАЈДЕН ПОВЛАЧИ ТРУПЕ ИЗ АВГАНИСТАНА! Осим војске... ево ко још напушта ову земљу!

Повлачење америчких трупа из Авганистана је започело према плану уз све мере безбедности, потврдили су званичници Пентагона за Си-Ен-Ен.

Америчка војска. (Фото: army.mil)

Према изјавама неколико неименованих званичника одбране, америчко војно повлачење из Авганистана и формално је у току, тако што је мање од 100 војника, заједно са војном опремом, премештено авионима како би се извршила наредба председника Џоа Бајдена којом тај процес треба да започне најкасније до 1. маја.

Осим њих, и амерички предузетници као и службеници владе такође напуштају Авганистан, потврдили су званичници, наводи Си-Ен-Ен.

Пентагон је саопштио да је забринут због могућег напада талибана на особље током одласка, па није познато хоће ли се сви детаљи тог процеса објављивати, али се зна да ће он бити завршен до 11. септембра.

САД су такође позиционирале више додатних војних снага на Блиски исток и у Јужну Азију како би обезбедиле покривање за америчке трупе које се припремају да напусте Авганистан.

У Авганистану је било око 2.500 америчких војника чије је присуство Пентагон јавно признао, уз неколико стотина припадника снага за специјалне операције које нису потврђене.

Руски амбасадор открио могуће решење Косовског проблема! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА