Најновије

КИНА СТАЛА У ГАРД АМЕРИЦИ! ВАШИНГТОН ПОТПАЉУЈЕ СУКОБЕ! Скандалозан поступак у УН је разбеснео Пекинг!

САД доливају уље на ватру у палестинско-израелском рату, уместо да предузимају мере за заустављање сукоба, изјавио је у уторак портпарол кинеског Министарства спољних послова Џао Лијиан након што су САД по трећи пут у недељу блокирале нацрт изјаве УН о сукобу.

Си Ђинпинг. (Фото: Јутјуб)

Након што су САД током прошле недеље два пута блокирале изјаве Савета безбедности УН-а, Кина, Тунис и Норвешка у недељу су понудиле нови нацрт. У документу се тражи деескалација ситуације, поштовање међународног хуманитарног права и заштита цивила. Међутим, САД су такође блокирале трећи нацрт.

- Чланови Савета безбедности сматрали су да би Савет требало да изда изјаву како би олакшао палестинско-израелске преговоре. Међутим, Сједињене Државе, уместо да предузимају активне мере да зауставе сукобе, почеле су да доливају уље на ватру. Сједињене Државе у Савету безбедности УН нашле су се у невиђеној изолацији, супротној страни људске савести и морала. Међународна заједница је дубоко разочарана поступцима Сједињених Држава у палестинско-израелском сукобу - рекао је портпарол.

Са друге стране, амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да САД не стоје на путу дипломатији, већ је врше "практично без престанка".

Руска армија убрзано формира моћну дивизију за одбрану важне енклаве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Sputnik International

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА