Најновије

КУРДИ ХРАБРОМ АКЦИЈОМ РАЗБИЛИ МИЛИТАНТЕ У АФРИНУ: Турци побеснели, осветили се Сиријцима (ФОТО/ВИДЕО)

Рано 19. маја, курдски борци извршили су упад у положај Сиријске националне армије (СНА) коју подржавају Турци у близини града Босуфан у јужном делу окупираног Африна.

Курди (Фото: Јутјуб)

Према Сиријској опсерваторији за људска права, током рације убијено је пет бораца ал-шам корпуса СНА. Пре напада, три особе, наводно цивили, су повређене, када су курдски борци гађали мини камион у близини Босуфана противтенковском ракетом на навођење.

- Након напада, избили су сукоби између две стране, док су турске снаге гранатирале села Марназ, Шаварга, ал-Маликија, Саваганка, Калута, Бајна и Мајса у северном и северозападном Алепу, под контролом Курда - рекла је у извештају група са седиштем у Лондону.

Новинска агенција Хавар открила је да су четворица припадника Сиријске арапске војске (САА) повређена због турског гранатирања на Марназ. Војска тек треба да одговори.

САА одржава прилично велике снаге у областима под контролом Курда јужно од Африна. Ту је присутно и неколико јединица руске војне полиције.

Успешан препад извели су вероватно Ослободилачке јединице Африна, једна од ретких курдских герилских група које су активне у јужном Африну.

Турске снаге окупирале су Африн почетком 2018. године након брзог напада на курдске снаге. Од тада је ситуација на подручјима већине Курда нестабилна.

Шта највише брине САД у сукобу Израела и Хамаса прочитајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА