Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ТЕНКОВИ СРУЧИЛИ ПАКАО НА СИРИЈСКУ ГРАНИЦУ: Уништили војну базу САА, лове једног човека! (ФОТО)

Рано ујутру 17. јуна, израелски борбени тенкови гранатирали су сиријску војну базу у близини града ал-Катаније на југу ал-Кунеитре.

Израелска војска. (Фото: idf.il)

Војна база, која се налазила на око 150 метара од линије раздвајања, припадала је 90. бригади, највећој јединици 1. корпуса Сиријске арапске војске (САА). База обично прима 12 сиријских војника. Међутим, није било извештаја о жртвама као резултат израелског напада.

Локални извори тврде да је Мунир Али Наим Шаито, виши командант либанског Хезболаха, у неколико наврата у прошлости посетио нападнуту базу.

Након напада, израелска војска бацила је летке преко ал-Кунеитре упозоравајући припаднике САА да сарађују са Шаитом, који је познат и као "Џавад Хашим" и "Хаџ Хашим". У лецима су биле и Шаитове фотографије заједно са генералом Хусеином Хамучем, командантом 90. бригаде. Слични леци бацани су широм региона прошлог месеца.

Ово је био први израелски напад на Сирију откако је Нафтали Бенет 13. јуна преузео функцију новог израелског премијера.

Под Бенетовим претходником Бењамином Нетањахуом, Израел је започео прикривену војну кампању против иранских снага и њихових савезника у Сирији. Последњи напад на Сирију под командом Нетањахуа догодио се 8. јуна. Неколико циљева погођено је у централној и јужној Сирији. Убијено најмање седам припадника САА.

Срамна објава Историјског архива Београда о деспоту Стефану изазвала оштре реакције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА