Најновије

ИЗРАЕЛСКИ КОМАНДОСИ У ТАЈНОЈ ОПЕРАЦИЈИ НА ТЕРИТОРИЈИ СИРИЈЕ?! Рањени сиријски војници, послато упозорење Хезболаху! (ФОТО)

Осамнаестог јуна у експлозији бомбе повређена су двојица војника Сиријске арапске војске (САА) у Кунеитри у близини линије раздвајања са Голанском висоравни коју контролише Израел.

Израелска војска. (Фото: idf.il)

Бомба је постављена унутар осматрачнице САА која се налази у близини остатака старе болнице у Кунеитри, коју је израелска војска уништила током рата 1973. године. Када су војници ушли у објекат, уређај је експлодирао.

- Руско војно возило пребацило је рањене борце режима у оближње болнице - наводи се у извештају Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону. Станицу која се налази на мање од 200 метара од линије раздвајања често посећују високи официри САА и команданти Хезболаха.

Дан раније, израелски борбени тенкови гранатирали су положај САА у граду Кахтанија, удаљеном око 150 метара од линије раздвајања. Осматрачницу су често посећивали и команданти Хезболаха, наиме Мунир Али Наем Шаито, такође познат као "Џавад Хашим" и "Хаџ Хашим".

Израелска војска упозорила је припаднике службе САА у Кунеитри, посебно оне који служе у редовима Првог корпуса да не сарађују са Хезболахом. Авиони су бацали летке у близини линије раздвајања.

Према израелским и сиријским изворима, израелска војска стоји иза експлозивне направе која је ранила двојицу војника САА. Напад је вероватно био упозорење Хезболаху.

Бела кућа све стопирала, Украјинци остају без америчког оружја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА