Најновије

УКРАЈИНА ЋЕ МУ ДОЋИ ГЛАВЕ: Спрема се Бајденов импичмент

Амерички новинар Марк Тисен у свом чланку „Бајден је починио злочин против Украјине достојан импичмента?“ предложио да се разговара о импичменту америчког председника Џоа Бајдена због договора са Немачком о „Северном току - 2“.

Џо Бајден (Фото: flickr)

У Вашингтон Посту Тисен пише да шеф Беле куће врши притисак на украјинског лидера Владимира Зеленског и присиљава га да пристане на услове који су неповољни за Кијев.

Подсетио је да су демократе 2019. године покренуле поступак импичмента против тадашњег председника Доналда Трампа, јер је, по њиховом мишљењу, извршио притисак на Зеленског да истражи корупционашки скандал са Хантером Бајденом.

„Сада је администрација Бајдена можда изврнула руке Зеленског да би се помирио са америчко-немачким споразумом који би Берлину, заједно са Москвом, омогућио да заврши изградњу гасовода Северни ток 2“, рекао је Тисен.

„Да ли је Бајден заиста приморао Зеленског да пристане на енергетску доминацију Русије у замену за посету Белој кући? Време је да се поставе менаџери за импичмент! " - пише.

Новинар је подсетио да је Трамп водио оштру политику према Москви и успео да заустави изградњу Северног тока 2 уз помоћ санкција, док је његов наследник обуставио војну помоћ Кијеву, одобрио продужење уговора о мерама за даље смањење и ограничење стратешких офанзивно наоружање (СТАРТ-3) и склопио уговор о гасоводу.

Тисен је додао да је мало вероватно да ће Бајден бити опозиван због његове "меке" политике према Руској Федерацији. Закључио је да је захтевање Зеленског да пристане на „убилачки“ пројекат „срамотан чин“ чак и ако не подразумева уклањање америчког председника са власти.

Јуче је постало познато да је подршка Бајдену први пут пала на 50%. Према Gallup фондацији, у јулу је тај индикатор пао на најнижу вредност током Бајденовог мандата на месту председника. Око 45% испитаних Американаца не одобрава његове активности.

Када је демократија у САД нестала, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА