Најновије

АГРЕСИЈА НА ПОМОЛУ! ИЗРАЕЛ ЗАПРЕТИО: "Спремни смо да нападнемо Иран!" (ВИДЕО)

Израелски министар одбране Бени Ганц запретио је данас да је његова земља спемна да нападне Иран, након напада беспилотне летелице на нафтни танкер, на мору код обале Омана. Танкером, на коме су погинуле две особе, управљала је компанија у власништву израелског милијардера, пише АП.

Израелски авион. (Фото: iaf.org.il)

САД и Велика Британија су на сличан начин као и Израел, оптужили Иран за напад, али ниједна земља није доставила доказе нити обавештајне податке како би оправдала своје оптужбе. Иран, који је заједно са савезничким милицијама у региону покретао сличне нападе беспилотним летелицама, порекао је да је умешан.

- Налазимо се у тренутку када морамо предузети војну акцију против Ирана. Свет такође мора да преузме мере против Ирана - рекао је министар Ганц.

Иран није одмах одговорио на Ганцове коментаре, а у писму упућеном Савет безбедности УН у среду, ирански отправник послова описао је Израел као "главни извор нестабилности и несигурности на Блиском истоку и шире, дуже од седам деценија".

Напади су почели годину дана након што се бивши амерички председник Доналд Трамп повукао из иранског нуклеарног споразума са светским силама, по коме је Иран ограничио обогаћивање уранијума у замену за укидање економских санкција.

Председник Џо Бајден је рекао да је вољан да се поново придружи споразуму, али су разговори о обнављању договора у Бечу тренутно у застоју.

Нападнута сиријска војска у Дамаску! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА