Најновије

БЛИНКЕН: САД чувају суверенитет Украјине од руске агресије

Амерички државни секретар Ентони Блинкен тврди да су САД заинтересоване за очување суверенитета и територијалног интегритета Украјине од ''руске агресије која траје''.

Ентони Блинкен (Фото: Јутјуб)

Блинкенову изјаву након састанка државног секретара са министром иностраних послова Украјине Дмитријем Кулебом и шефом Канцеларије (администрације) председника Украјине Андрејем Јермаком, који бораве у посети Сједињеним Америчким Државама, наводи прес служба америчке владе.

"Државни секретар и његове украјинске колеге такође су разговарали о могућностима продубљивања сарадње између Украјине и САД током планиране посете председника Владимира Зеленског у Вашингтону 30. августа", саопштио је Стејт департмент.

Оксана Маркарова, амбасадорка Украјине у САД, појаснила је да, после састанака одржаних 5. и 6. августа, стране "улазе у кућни део" припрема за састанак председника.

„Према речима министра (Кулеба - прим. ред.), сада ћемо имати три недеље„ '’тихе дипломатије“, када ћемо заједно са нашим америчким партнерима радити на спровођењу договорених конкретних планова за састанак лидера Украјине и САД. Улазимо у кућни део ради припреме посете број један”, написала је Маркарова на својој страници на друштвеној мрежи.

Какве тајне Роскосмоса је открио Рогозин, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА