Најновије

ГОЈКОВИЋ: Подржавамо Републику Српску у борби за обарање Инцковог закона

Коалиција НАДА (ПОКС-ДСС и 19 Удружења грађана) позива надлежне државне органе, на челу са Министарством спољних послова, да подрже српски народ и руководство Републике Српске, у борби против контроверзног закона о забрани негирања непостојећег геноцида, који је на силу наметнуо бивши високи представник за Босну и Херцеговинину Валентин Инцко.

Гојковић (Фото: ПОКС)

- Србија данас мора да стоји уз више од 120 хиљада људи који су потписали петицију против Инцковог закона, али и да пружи дипломатску помоћ надлежнима у РС, који се суочавају са озбиљним политичким притисцима у Председништву БиХ. Чињеница да европске институције благонаклоно гледају на доношење закона о негирању непостојећег геноцида, показује да је реч о организованој кампањи, којој се морамо одупрети свим могућим средствима – поручио је председник ДСС др Милош Јовановић.

- Закон о негирању геноцида је антидемократски и антислободан, а чињеница да је босанско тужилаштво већ почело да припрема процесе по кривичним пријавама говори да је циљ тог акта репресија. У научном раду Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у Сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године, научно је доказано да геноцида није било. Потпуно игноришући светски признате научнике, донет је закон који за негирање таквог научно неутемељеног геноцида предвиђа чак и затворске казне. С обзиром на то да је Србија посредовала да се постигне мир у Босни и Херцеговини 1995. године и једна је од потписница Дејтонског споразума – наша држава треба да третира овај проблем као свој и проблем свих Срба – истакао је председник ПОКС Жика Гојковић.

Шиптарска војска стиже на Косово. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА