Најновије

БИВШИ ПРЕДСЕДНИК УКРАЈИНЕ: Ево шта је главна грешка Кијева у последњих 30 година!

Бивши председник Украјине Виктор Јанукович изјавио је да је главна грешка власти у Кијеву у последњих 30 година била та што нису желели добросуседске односе са Русијом.

Мајдан (Фото: РИА Новости)

- До чега је све то довело? До рата, до расцепљења друштва, до константне друштвене нестабилности и дубоке економске кризе, као и до пораста радикалних и националистичких организација - нагласио је он.

Говорећи о Донбасу, Јанукович је рекао да се грађанима тог дела Украјине предлаже да напусте своју земљу и одселе се у Русију у случају да не желе да подржавају процес насилничке украјинизације.

Уочи обележавања 30. годишњице од независности Украјине Јанукович је рекао и да та земља данас није нимало независна, будући да се налази у стању потпуне зависности од стране америчко-руских односа.

Осврнуо се и на државни преврат који се догодио 2014. године рекавши да је то био западни пројекат под називом „Украјина као анти-Русија“.

- Наша власт до тог тренутка није била мекана, иако смо омогућавали грађанима западног дела земље да величају хероје које они сматрају битним иако се са тиме нису слагали грађани источног дела Украјине. Не мислим да је то била погрешна политика. Државни преврат није резултат наше мекане политике већ реализација пројекта `Уктраина ако анти-Русија`. Ако то схватимо онда ће све стати на своје место - додао је.

Подсетимо, 24. августа у Украјини се обележава годишњица независности. Иначе Виктор Јанукович био је председник Украјине од 2010. до 2014. године, а након државног удара напустио је своју земљу.

Ново гранатирање Доњецка погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА