Најновије

БАЈДЕН ЗБОГ ЈЕДНОГ ПОТЕЗА РАЗБЕСНЕО ЈАВНОСТ: Док се одавала почаст погинулим војницима, он гледао на сат! (ВИДЕО)

Амерички председник Џо Бајден нашао се на мети бројних критичара након што се у јавности појавио снимак како гледа на сат током церемоније одржавања почасти америчким војницима који су убијени у самоубилачком нападу ИСИС-К у четвртак у Кабулу.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Председник је у недељу ујутру ненајављено отпутовао у ваздухопловну базу Довер у Делаверу након што су ковчези 13 припадника војске САД убијених у нападу враћени у Сједињене Државе.

Стајао је у тишини, са десном руком на грудима, док су из авиона Ц-17 Глобемастер извађени ковчези који су били огрнути америчком заставом, пише Дејли мејл.

Током церемоније Бајден је подигао леву руку и спустио поглед на сат, што је изазвало реакцију ветерана и конзервативних коментатора.

"Чини се да му је било непријатно јер је морао да покаже мало поштовања према овим америчким херојима", написао је ветеран Семјуел Вилијамс.

Ветеран морнарице Џеј Лари Хана написао је: "Бајден је, док су ковчези пролазили испред њега, морао да погледа на сат. Има ли он нешто важније у тим тренуцима?"

Републиканци су такође критиковали председника.

Тексашки заступник Рони Џексон, пензионисани адмирал морнарице, написао је на Твитеру: "Очигледно да наш врховни запоедник има паметнијег посла од одавања части 13-орици припадника војске. Згрожен сам! Бог благословио ове хероје и њихове најмилије. Заслужили су боље".

Подсетимо, током викенда су објављена и имена погинулих - Макс Совиак (22), Рајан Кнаус (23), Хантер Лопез (22), Рајли Меколум (20), Дејвид Ли Еспиноза (20), Карим Никоуи (20), Џаред Шмиц (20), Деган Пејџ (23), Тејлор Хувер (31), Умберто Санчез (22), Џоани Розарио (25), Дилан Мерола (20) и Никол Ги (23).

Опозив Мила Ђукановића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА