Најновије

"БАЈДЕНОВО ЛИЦЕМЕРЈЕ": Користећи рупе у закону избегавао да плати порез! Познато колико дугује! (ВИДЕО)

Нестраначки извештај указује да би председник Џо Бајден могао да дугује пореској управи чак 500.000 долара заосталих пореза након што је известила да је годинама избегавао да плати здравствено осигурање кроз рупу у пореским прописима.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Бајден се залаже за закон од 3,5 милијарде долара за финансирање бриге о деци, образовања и здравствене заштите циљајући на пореске преваре и повећавајући порезе на веће приходе како би "богати платили свој правичан део".

Нацрт закона окончао би трик избегавања пореза који је очигледно користио Бајден, као и повец́ао ревизорски буџет Пореске службе.

Међутим, извештај који је сачинила Конгресна истраживачка служба, а до којег је дошао Дејли Мејл, сугерише да Бајден дугује порез према тренутним правилима, што тврди и конгресмен који је затражио од истраживачког института да испита ту тврдњу.

- Џо Бајден жели повећати порезе за 2,1 билиона долара, тврдећи да богати морају платити свој правичан део - рекао је представник Џим Бенкс из Индиане, председник конзервативног Републичког одбора за студије.

- Али 2017. године, мултимилионер Бајден заобишао је порез на плате-управо оне порезе који финансирају Медкер и Обамкер. Према критеријумима које је ЦРС дао мојој канцеларији, он дугује пореској управи и америчком народу стотине хиљада долара заосталих пореза. Сваки Американац би требао да зна за пореско лицемерство Џоа Бајдена - додао је Бенкс.

Бенкс је рекао да извештај показује да је Бајден непрописно користио 'С корпорације', исту пореску рупу коју је Обамина администрација покушала и није успела да затвори, тако да је могао значајно смањити свој Медицаре порез на накнаде за говор и продају књига 2017. и 2018. године.

Биден и прва дама Џил Бајден платили су порез на приход од те добити, али је стратегија дозволила пару да преко својих С корпорација - СелтикКапри Цорп и Ђакопа Цорп - преусмери више од 13 милиона долара - и потражује мање од 800.000 долара као приход који испуњава услове за порез Медикер - избегавајући порез на самозапошљавање од 3,8 одсто који би платили да су тачно надокнадили приход, наводи Волстрит Журнал.

Председник није посебно наведен у извештају ЦРП -а, али пружа увид у добитне случајеве Пореске управе против пореских обвезника који пријављују сумњиво ниске плате од С корпорација и пријављују вец́ину свог прихода као „расподеле“ ослобођене од пореза на Медикер.

- Судови су се сложили са Пореском управом (ИРС) да акционари-запослени подлежу порезу на запослење када деоничари узимају расподелу, дивиденде или друге облике компензације уместо разумне накнаде - наводи се у извештају.

У извештају ЦРС-а такође је детаљно наведено да се председничке пореске пријаве аутоматски ревидирају само за период од четири године председничког мандата.

Међутим, корпорације С у власништву Бајдена ове године не раде, према Белој кући, што значи да ИРС неће аутоматски извршити ревизију над њима.

Бајден, који се обично назива "Џо из средње класе", више пута је тврдио да богати морају "платити свој поштени део".

Њујоршки конгресмен Крис Џејкобс, који је помно пратио то питање, рекао је за Њујорк Пост да 'Џо Бајден жели проширити финансирање и овлаштења Порезне управе, како би могли ревизирати више Американаца.'

- С обзиром на то да су либерални Центар за пореску политику и нестраначка Конгресна истраживачка служба поставили питања о начину на који је Бајден управљао својим порезима, зашто он не тражи да се прво провере његови порези? Бајден не верује у проширење програма попут Медикер и Обамакер, јер је сматрао да је куповина друге вишемилионске виле и изнајмљивање треће важније од помоћи у финансирању тих закона - закључио је Џејкобс.

Закон о друштвеној потрошњи од 3,5 билиона долара који се Бајден нада да ће усвојити само пребројавањем гласова демократских чланова Конгреса окончао би тактику рупе у порезу коју је председник приватно користио дуги низ година.

Ако закон одобри и састави Одбор за начине и средства, то би повећало финансирање ИРС-а за 80 милијарди долара у наредних десет година како би се позабавило текућим питањем избегавања плаћања пореза.

Хистеричним лелеком и фарсом на КиМ, Вучић отпочео обрачун са Русијом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА