Најновије

Новак тренираo и огласио се први пут после притвора: Желим да останем и такмичим се на АО

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић тренирао је у Род Лејвер арени, после чега се први пут огласио након саге кроз коју је прошао. Ђоковић није губио време пошто му је дозвољено да борави у Аустралији и већ је почео да се спрема за први гренд слем у сезони, што је потврдио и његов брат Ђорђе на конференцији за медије.

Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Новака Ђоковића, потом се чекала одлука министра Алекса Хока, а када она није стигла, српски играч је постао слободан.

Иако постоји могућност да му виза буде укинута у уторак, бранилац титуле је одмах отишао у Мелбурн парк и у вечерњим часовима одржао тренинг на највећем стадиону у комплексу.

"Драго ми је што је Суд преокренуо одлуку о укидању визе. Без обзира на све што се десило, желим да останем и да се такмичим на Аустралијан опену. Остајем фокусиран на то, долетео сам овде да играм на једном од најважнијих турнира пред невероватним навијачима", написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

"За сада, не могу да кажем више од хвала свима што сте стајали уз мене кроз све ово и храбрили ме да останем јак."

Новак је изашао из хотелског притвора после шест дана и желео је да се размрда на терену на којем су му друштво правили чланови тима – Горан Иванишевић, кондициони тренер Марко Паники и физиотерапеут Улисес Бадио.

"Новак је већ био на терену, већ је тренирао", рекао је Ђорђе.

Очекује се да се светски "број 1" укључи видео-линком у конференцију своје породице, која је заказана за 14.00.

Аустралијан опен je на програму од 17. до 30. јануара, титулу брани управо Ђоковић, који је девет пута дизао пехар на Род Лејвер арени.

Извор:Rts.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА