Најновије

"Србија се ослободила страха - он сада станује на Андрићевом венцу"

- Српска Нова година почела је у складу са жељом народа - Вучић је изгубио на референдуму 16. јануара! То знамо сви, а то зна и он. Београд, Нови Сад, Ниш, као највећи градови, али и Горњи Милановац, Љиг, Сремски Карловци и грађани у многим другим нашим местима, јасно су рекли НЕ предлогу уставних промена, а заправо једно велико НЕ напредњачком режиму - каже Бошко Обрадовић, лидер Двери.

Он сматра да је створена нова победничка колективна воља коју никаква крађа на бирачким местима где опозиција није имала чуваре кутија, постреферендумска пропагандна машинерија нити вучићевска трагикомична математика не могу да сакрију.

- Србија се ослободила страха. Он сада станује на Андрићевом венцу. За овај први изборни пораз Вучића од преузимања власти била је потребна вера. Мало ко је веровао у успех опције НЕ на референдуму. Двери су од самог почетка веровале у грађане и себе, и биле један од најактивнијих носилаца НЕ кампање и динамички фактор ове победе. Теренском акцијом, низом успешних трибина у Београду, Нишу, Чачку, јавних и медијских наступа, интернет-кампањом, билбордима и што је најбитније мобилизацијом и обуком чланова референдумских одбора, Двери су се храбро супротставиле режиму на првој линији фронта. Извели смо на бирачка места 2500 контролора, који су сви до једног постали хероји демократије у Србији, стајали често и сами против свих из власти на битрачким местима, бранећи народну вољу – каже он.

Обрадовић објашњава да упркос позиву амбасадора утицајних западних држава и њиховом антидипломатском чину позивања на гласање за страну режима, грађани су јасно изразили већински став НЕ промени Устава, демонстрирајући нову уставобранитељску вољу.

- За Двери нема боље потврде ко је био носилац и ударна снага референдумске кампање од медијског напада на наш покрет на Пинку, и другим режимским медијима, који су у очајничком покушају контроле штете од пораза покушали да срамно, у свом маниру, клеветају Двери. Тај беспризорни напад, али и покушај присвајања референдумске победе од стране оних који су игнорисали ову борбу, или оних који би да рад Двери на терену и наше контролоре припишу себи, говори да смо успели.  Овом победом успостављен је модел борбе и победе над Вучићем и за предстојеће парламентарне и председничке изборе 3. априла. За њу ће бити потребна иста ова референдумска вера у народ и себе. И огроман рад који смо сада показали на делу – рекао је Обрадовић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА