Најновије

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Сваки сукоб је пораз и срамота сваког од нас

Патријарх српски Порфирије служио је данас, на Цвети, свету архијерејску Литургију у Саборном храму у Загребу.

Патријарх Порфирије (Фото: СПЦ)

"Данас смо, браћо и сестре, суочени са многим изазовима, са многим немирима, сукобима међу људима, са синдромом Каиновим, где, иако нас Господ позива да једно будемо и да смо браћа, устајемо једни на друге", упозорио је Порфирије у беседи.

Истакао је да сваки сукоб, сваки неспоразум, а нарочито када говори оружје, а не језик љубави, "јесте пораз и срамота сваког од нас, пораз човека као иконе Божје", наводи се на сајту СПЦ.

''Имамо и овде у Хрватској избеглице из Украјине. Управо вером Христовом и љубављу Његовом, ја вас молим да сви учинимо колико је до нас да тој избеглој браћи и сестрама, који су напустили своје домове и нашли се овде са нама, будемо од помоћи, да будемо уз њих пре свега молитвом и љубављу, широким срцем, а онда где год је потребно и колико можемо и конкретном помоћи, опет не гледајући на то ко је ко и ко је одакле", апеловао је патријарх.

Навео је ''да је Господ Исус Христос дошао због свих људи и да не прави разлику међу људима''.

"Хоће да се сви спасу, позива све људе да живе љубављу, а то значи да буду спремни да прихвате другог и другачијег, да у њиховим срцима има места за сваког, без обзира из ког је народа, које је вере, које боје коже, ког је узраста или каквог је социјалног статуса", рекао је патријарх.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА