Најновије

НОВИ ИНЦИДЕНТ НА КОСМЕТУ: Група млађих Албанаца украла обележје са споменика у Прилужју

Група млађих Албанаца украла је данас а затим и запалила заставу Србије са споменика палим борцима у српском селу Прилужје, општина Вучитрн, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Они су, како наводи Канцеларија за КиМ, искористили ситуацију када у селу није било струје услед јаког невремена и око 16 часова упали у насеље, дошли до споменика са српском тробојком, покидали ланац и украли заставу, коју су потом запалили у улици која води ка албанском делу села.

"Њихов чин приметили су мештани који су чули како певају албанске песме. Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај", наводи се у саопштењу.

Како додају, реч је о још једном притиску и провокацији на рачун Срба у овој већински српској средини која има за циљ да их онеспокоји и протера са кућног прага. 

"Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује овај вандалски чин албанских изгредника који показује да у албанском друштву нема ни трунке поштовања за вредности српског народа. Поред кућа и храмова СПЦ који се учестало налазе на мети екстремиста, учестало се вандализују и ломе српска гробља и споменици", подсећају из Канцеларије за КИМ.

Какав је утицај изјаве Виталија Кличка у вези Космета прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА