Најновије

ЗАПОРОШКА ОБЛАСТ УСТАЈЕ ПРОТИВ УКРАЈИНЕ: Окупљају се добровољци

У Запорошкој области почеле су да се формирају спискови добровољаца за заштиту региона од украјинске војске, већ их има више од 200 људи, изјавио је шеф војно-цивилне администрације региона Јевгениј Балицки.

Мелитопољ (Фото: РИА Новости)

"Имамо своју полицију. Већ имамо батаљоне људи, још их не региструјемо, али ту је велики број људи који би данас хтели да бране своју домовину од Оружаних снага Украјине. Људи долазе, пријављују се. Ми смо још увек правимо велике спискове. Више од 200 људи је већ на списковима људи који су већ спремни да крену“, рекао је Балицки у емисији Соловјов Лајв.

Истовремено, према његовим речима, ослобађање читаве територије региона од украјинске војске зависи од Оружаних снага Руске Федерације. '’Наше сопствене снаге никада неће бити довољне“, нагласио је Балицки.

Током специјалне операције руска војска је преузела контролу над Херсонском облашћу и Азовским делом Запорошке области на југу Украјине. У регионима су формиране цивилно-војне управе, почели су да емитују руски ТВ канали и радио станице, обнављају се трговинске везе са Кримом. Региони су објавили планове да постану поданици Русије.

О ситуацији у Северодоњецку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА