Најновије

ОКРУГЛИ СТО У РУСКОМ ДОМУ: Утицај појединца на одбрану отаџбине

У Руском дому у Београду Српско-руски центар “Мајак” организовао је Округли сто на тему “Утицај појединца на одбрану отаџбине”.

Округли сто у Руском дому (Фото: Мајак)

Модератор је био директор Српско-руског центра “Мајак” Владимир Пребирачевић а главни говорници су били пуковник Сретен Егерић и историчар Саша Адамовић и Ђорђе Јанковић који су свако из свог стручног угла покренули ову тему која треба да буде едукативног карактера и која је само почетак активности Српско-руског центра “Мајак” у сарадњи са Руским домом и Амбасадом Руске Федерације  на реализацији активности пружања знања о великим људима и великим подвизима наших хероја из заједничке победничке историје.

На округлом столу активно учешће су узели и представници Амбасаде Руске Федерације предвођени Првим саветником и аташеом за културу Александром Конанихином.

'’Георгије Енгелхардт је био наш домаћин и на јако добар и успешан начин смо отворили нашу сарадњу у овом формату. Испред Ксорс-а Олга Литвина је представила херојска дела јунака из тврђаве Брест која је тема за посебан округли сто. Округлом столу су присуствовали и представници других организација, Ксенија Радојичић из организације КОС из Чачка као и секретар председника СУБНОР-а Србије Станислав Рескушић'’, речено је у Српско-руском центру '’Мајак'’.

О подели унутар НАТО алијансе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА