Најновије

АКО АМЕРИКА КРЕНЕ У РАТ СА КИНОМ, ОД ЗАПАДНЕ ОБАЛЕ ЋЕ ОСТАТИ ПЕПЕО Израелски обавештајац о тајванској кризи

Јаков Кедми (војни аналитичар, бивши шеф израелских специјалних служби) је у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом “ заинтересованој јавности рекао шта би Сједињене Америчке Државе изгубиле у случају рата са Кином, пренео Јавни сервис вести.

Кинеска војска. (Фото: chinamil.com.cn)

Према хипотези Кедмија, Сједињене Америчке Државе немају снаге да бране Тајван. У овој области нема довољно ни физичке снаге ни финансијских средстава за ово. Што се тиче рата између НР Кине и Сједињених Америчких Држава, ако Американци желе да интервенишу, нека интервенишу.

Према његовим речима, то ће бити рат великих размера. Цела америчка пацифичка флота ће бити елиминисана, а јапанска држава и све базе Вашингтона на Пацифику такође ће бити уништене. Три ударне групе носача авиона и неколико градова на западној обали Сједињених Америчких Држава претвориће се у прах. Биће то велики пораз. Према речима Јакова Кедмија, ако Американци желе да ризикују све ово, онда нека.

Истовремено, како је тачно добио тако тачну прогнозу, аналитичар је крио од заинтересоване јавности. Ипак, очигледно је да ће у рату између НР Кине и Сједињених Америчких Држава, пре свега, саме ове две земље страдати колико год је то могуће. У овом случају, највероватнији резултат је уништење читавог човечанства, јер је мало вероватно да ће ове државе бити довољно паметне да не користе нуклеарно оружје, и то у великим количинама. И у овом случају, вероватноћа почетка нуклеарне зиме је изузетно висока, што ће довести до разарања планете.

Претходно су стигле информације да је Јаков Кедми такође обавестио широку публику о свом мишљењу о ситуацији у Украјини. Према хипотези овог војног стручњака, Сједињене Америчке Државе схватају да ће сила која се формирала након пуча 2014. године ускоро бити уништена. Међутим, они не желе да изгубе упориште потребно за акцију против Руске Федерације.

Због тога ће, по његовом мишљењу, западне силе покушати да дођу до аналога Минских споразума. Ово ће вам дати прилику да одахнете. Тада ће поново моћи да почну да упумпавају оружје у Украјину.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА