Најновије

КИНЕСКИ АВИОНИ ПРЕШЛИ ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ У ТАЈВАНСКОМ МОРЕУЗУ: Почела нова фаза маневара!

Више од 20 ратних авиона кинеске Народноослободилачке армије прешло је такозвану средишњу линију у Тајванском мореузу у маневрима које изводи око острва, саопштило је данас Министарство одбране Тајвана.

Фото: Синхуа

У маневрима је учествовало осам борбених авиона Су-30, шест борбених авиона Ј-11 и четири ловца Ј-16, два ловца-бомбардера ЈХ-7 и један противподморнички хеликоптер Ка-28, саопштила је тајванска војска, пренео је ТАС С.

Кинеска војска саопштила је данас, дан после завршетка великих војних вежби уз употребу бојеве муниције око Тајвана, да почиње нове маневре на мору и небу око тог острва, пренео је Ројтерс.

Источна борбена команда Народноослободилачке армије Кине саопштила је на друштвеној мрежи Веибо да ће увежбавати извођење напада против подморница и нападе на мору.

Министарство спољних послова Кине је саопштило да је Тајван део Кине и да Кина изводи војне вежбе "на сопственој територији" на отворен, транспарентан и професионалан начин.

Портпарол тог министарства Ванг Венбин изјавио је на конференцији за новинаре да су надлежне службе благовремено и у складу са међународним правом о томе издале саопштења.

Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА