Најновије

БЕСМИСЛЕН ОТПОР: "Зеленски мора да седне за преговарачки сто, пре него што то постане прекасно"

За Америку би било најбоље решење да приморају украјинског председника Владимира Зеленског да преговара са Русијом како би избегли пораз, рекао је у суботу за "ТАСС" директор северноамеричког одељења руског министарства спољних послова Александар Дарчијев.

Володимир Зеленски. (Фото: Председништво Украјине)

- Да би се избегао понижавајући пораз као што је недавно био случај у Авганистану, за Вашингтон би било најбоље решење да примора Зеленског да заустави бесмислени отпор и врати се за преговарачки сто пре него што буде прекасно - нагласио је Дарчијев.

Међутим, Сједињене Државе не желе чују аргументе Москве, истакао је високи дипломата.

- Амерички званичници би требало би да послушају, на пример, упозорење Сергеја Лаврова који је у телефонском разговору са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном рекао да наставак јачања украјинске војске са америчким и НАТО оружјем само продужава агонију кијевског режима, развлачећи сукоб и умножавајући број жртава - закључио је он.

Подсетимо, Драчијев је такође рекао да ће испоруке западног оружја дугог домета кијевском режиму само ће проширити територијалне циљеве руске специјалне војне операције у Украјини.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА