Најновије

"ТО ЗНАЧИ РАТ!" Брутално упозорење Пекинга!

Кинески амбасадор у Уједињеном Краљевству упозорио је да би британско и америчко мешање на Тајвану могло да доведе до рата, тврдец́и да су везе Пекинга са Лондоном сада на прекретници око острва.

Фото: Сајт кинеске војске

У ауторском тексту за британски "Гардијан" кинески амбасадор у Великој Британији Џенг Зегуанг изразио је став своје владе о територијалној свађи, истовремено изјављујуц́и да је Тајван постао „пробно питање“ за Кину, САД и Велику Британију подједнако.

Џенг је такође позвао Британију да избегава да иде „стопама САД“, наводец́и недавне посете високих америчких посланика Тајвану, и напоменуо да је острво „увек било осетљива ствар у центру односа између Уједињеног Краљевства и Кине“.

Коментари амбасадора долазе усред нове рунде кинеских војних вежби у ваздуху и водама око Тајвана, одражавајуц́и још једну вежбу непосредно након посете председнице америчког Представничког дома Ненси Пелоси Тајвану, пише РТ.

Британска министарка спољних послова Лиз Трус недавно је осудила вежбе, рекавши да оне „прете миру и стабилности у региону“, понављајуц́и сличну осуду њеног америчког колеге.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА