Најновије

ШОЈГУ: Одбрана националиста је пробијена

Руске снаге, уз подршку снага ДНР и ЛНР, пробиле су одбрану Оружаних снага Украјине у Донбасу, рекао је министар одбране Русије Сергеј Шојгу на телефонској конференцији министарства.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

„Оружане снаге Русије су током протекле две недеље, заједно са јединицама народне милиције Луганске и Доњецке народне републике, преузеле контролу над великим одбрамбеним центром Оружаних снага Украјине у селу Пески. Одбрана националиста, слојевита и инжењерски припремљена, је пробијена“, рекао је он.

Током повлачења, украјинска војска је оставила велики број наоружања и рањених. Шојгу је истакао да су руски војни лекари пружили квалификовану медицинску помоћ свим пострадалима.

Према његовим речима, у августу је уништено 174 штабова, бригада и батаљона Оружаних снага Украјине и више од 600 јединица тешког наоружања и артиљеријских система, углавном западне производње.

„Због великих губитака Оружаних снага Украјине, долази до смањења прилива страних плаћеника. Од почетка специјалне операције њихов број је смањен за више од три и по пута, скоро три хиљаде ( 2831) милитаната су убијени. Наставићемо са ослобађањем Донбаса и створити услове који гарантују безбедност Руске Федерације“, рекао је Шојгу.

Више о стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА