Најновије

ЗЕМЉА ЕУ УПУТИЛА ЈАСНУ ПОРУКУ: Оштро "НЕ" за санкције Русији

Мађарска не види разлог да се настави са усвајањем новог пакета санкција Русији, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто након разговора са руским колегом Сергејем Лавровом, преноси "ТАСС".

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

- Наш став је кристално јасан. Не видимо никакав рационалан разлог да се иде на још један пакет санкција, посебно када је реч о енергетици. Енергија је за нас јасна црвена линија. Нисмо спремни да приморавамо мађарски народ да плаћа цену рата за који апсолутно није одговоран - рекао је мађарски министар новинарима, а потом наставио.

- Наравно, ако буде предложен нацрт, ми ћемо учествовати у расправи, али нећемо давати сагласност ни на шта што је против нашег националног интереса - додао је мађарски министар.

Према његовом мишљењу, европска привреда "креће у рецесију".

- Мислим да је то потпуно против интереса Европе и Европљана - нагласио је Сијарто.

Министри спољних послова чланица Европске уније сагласили су се у среду на неформалном ванредном састанку у Њујорку, на маргинама Генералне скупштине УН, да наставе са новим санкцијама против Русије и пружањем помоћи Украјини, саопштио је високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ, неколико сати након што је руски председник Владимир Путин наредио делимичну мобилизацију.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА