Најновије

У ТОКУ ПРОТЕКЛОГ ДАНА: Руска авијација ликвидирала око 300 страних плаћеника у Николајевској области!

Руска авијација је у Николајевској области у току протеклог дана ликвидирала око 500 украјинских милитаната, од којих су око 300 страни плаћеници, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: РИА

Како је прецизирано, руска војска је извела ракетни напад на привремени положај страних плаћеника у подручју места Калиновка у Николајевској области и том приликом је ликвидирано до 300 милитаната. Такође, високо прецизним нападима на положаје 28. и 59 механизоване и моторизоване пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине у подручју града Николајева и 61. брдске пешадијске бригаде у подручју Терновке у Николајевској области ликвидирано је преко 200 екстремиста. Такође су уништена три тенка и 16 војних оклопних возила.

Губици украјинске војске у Харковској области и у подручју ДНР износе преко 140 убијених и рањених војника. Уништено је и 19 јединица војне технике.

Руска средства ПВО су изнад језера Каховка уништиле „бајрактар ТБ-2“ који је летео из подручја Никопоља у правцу Запорошке нуклеарне електране.

Кијев је гранатирао викенд насеље „Волна“ које се налази недалеко од Запорошке нуклеарке. Узвратном ватром руске артиљерије угушена је ватрена тачка противника. Како наводи руска војска, ниво радијације у Запорошкој електрани је у нормалним вредностима.

Руска војска је уништила три украјинска складишта муниције у подручју насеља Ановка у ДНР, Сладко и Успеновка у Запорошкој области.

У Херсонској области уништене су 42 гранате, испаљене из вишецевног ракетног бацача „Химарс“ и „Ољха“, три противрадарске ракете „Харм“ и две тактичке ракете „Точка У“.

У Дњепропетровској области руски ловци су оборили украјински МиГ-29 који је био модификован за коришћење америчких ракета „Харм“.

Од почетка специјалне војне операције руска војска је уништила 299 авиона, 155 хеликоптера, 2.062 беспилотне летелице Оружаних снага Украјине.

Свет је, несумњиво, на прекретници. Могућност употребе нуклеарног оружја најреалнија је откако је почело његово нагомилавање на планети. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА