Најновије

"СМЕСТА ЗАУСТАВИТЕ ОВУ ХИСТЕРИЈУ" Група од 11 земаља издала заједничко саопштење са осудом русофобије

Група од 11 земаља издала је заједничко саопштење пред Саветом за људска права УН у којем осуђује дискриминацију Руса и руског говорног становништва у неким државама, саопштило је стално представништво Русије при организацији у Женеви.

Уједињене нације. (Фото: Јутјуб)

Документ су потписале Русија, Белорусија, Боливија, Кина, Етиопија, Иран, Северна Кореја, Мјанмар, Никарагва, Сирија и Венецуела.

- Дубоко смо забринути због невиђених размера и дубине дискриминације коју су власти бројних земаља покренуле против Руса и људи који говоре руски последњих месеци - наводи се у саопштењу.

Истиче се да ово што се дешава грубо крши Универзалну декларацију о људским правима, обавезе заинтересованих земаља према међународним споразумима о људским правима, Међународну конвенцију о елиминацији свих облика расне дискриминације и друге међународне уговоре у области промоције и заштите људских права.

Земље потписнице документа позвале су владе да одмах зауставе "ову хистерију", прогон Руса и људи који говоре руски, као и да се врате испуњавању обавеза из области људских права.

Путин планира пробу нуклеарног оружја на границама Украјине?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА