Најновије

РУСКО-БЕЛОРУСКА ВОЈНА ГРУПА НА ЗАЈЕДНИЧКОМ ЗАДАТКУ: Заоштрава се ситуација на граници

Руско-белоруска регионална групација трупа почела је да извршава задатке заштите Савезне државе, рекао је белоруски министар одбране Виктор Хрењин на састанку са радницима Минског тракторског комбината.

Белоруска војска Фото: Министарство одбране Белорусије)

"Само регионално груписање трупа и снага је сложен организам од многих компоненти. Укључује органе команде и контроле на различитим нивоима, и трупе, и снаге, као и различите системе подршке, како белоруске тако и руске", казао је Хрењин, преноси Белта.

Како је саопштило белоруско министарство одбране, крајем прошле недеље у ту земљу су почели да пристижу први ешалони са руским војницима. Према речима начелника Одељења за међународну војну сарадњу Министарства одбране Валерија Ревенка, група ће имати до 9.000 људи, око 170 тенкова, око 200 борбених оклопних возила и 100 топова и минобацача.

Распоређивање регионалне групације најавио је 10. октобра белоруски председник Александар Лукашенко. Он је објаснио да се о томе договорио са руским лидером Владимиром Путином због заоштравања ситуације на западним границама Савезне државе. Према речима Лукашенка, Запад гура Украјину да отвори фронт против Белорусије, иако би то било лудило са војне тачке гледишта. Осим тога, додао је белоруски председник, НАТО и неке европске земље разматрају опције за агресију на Минск.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА