Најновије

ГЛАВНО ПИТАЊЕ: Да ли ће Руси евакуисати и Запорошлу област?

Власти Запорошке области не разматрају могућност евакуације становништва у друге руске регионе, изјавио је у петак вршилац дужности гувернера Евгениј Балицки.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

„Не размишљамо о евакуацији. Ако дође до гранатирања на линији фронта и то буде повезано са повећаном претњом по животе људи, онда ће можда бити предузете такве мере. Али само у Запорожској области.

Евакуација из региона Запорожја на територију Крима или у друге регионе Русије данас није предвиђена“, рекао је Балицки новинарима одговарајући на питање.

Питање могуће евакуације становника Запорошке области појавило се у контексту ситуације у суседној Херсонској области, где је раније организовано уклањање становника са десне обале Дњепра због сталног украјинског гранатирања. Јутрос је руска група трупа напустила Херсон.

Јуче је Владимир Рогов, члан главног савета регионалне администрације, рекао је да би, по његовом мишљењу, део резерви украјинских трупа могао да буде пребачен из Херсона у Запорожје и ситуација на линији контакта у Запорошкој области би могла да ескалира.

О уласку украјинске војске у Херсон прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА