Најновије

РУСИ И СРБИ МАРШИРАЈУ МОСКВОМ Масовна подршка народу на Косову, опкољена америчка амбасада! (ФОТО/ВИДЕО)

Руси и Срби стоје раме уз раме

Фото: Принтскрин

Српска дијаспора у Москви и велики број Руса пружили су подршку Србији и српском народу на Косову и Метохији симболичном вожњом кроз престоницу Русије, од амбасаде Србије до амбасаде Сједињених Америчких Држава.


Како каже Љубов Симаганова, члан патриотске заједнице "Аутоколона Солидарности са Оружаним снагама Русије", догађај је организован у знак подршке Србији и српском народу на Косову и Метохији.

- НАТО и Сједињене Америчке Државе чине све да изазову сукоб на Космету. Косово је Србија. И у то нема сумње. Ми Руси, поштујемо историју. Окупили смо се да пружимо подршку српском народу и покажемо да је наш народ свим срцем уз њих - објашњава Симаганова.

"Своје не напуштамо"

Велики број возила прошао је кроз Москву са заставама Русије и Србије уз интонирање песама "Сини јарко сунце са Косова", "Ој Косово Косово", "Косово је Србија". На многим возилима биле су ознаке "З" и "В" које имају руски тенкови и војна техника која се користи у Украјини. На возилима осим застава могли су се видети разни натписи: "Подржимо наше", "Своје не напуштамо"...

Руси и Срби стоје раме уз раме

Према речима Нике Вујичића, Србина у Москви и једног од организатора догађаја, Русија је увек била и биће раме уз раме уз српски народ.

- Руски народ зна колико је сада тешка ситуација на Косову и Метохији. Они као и ми знају да је Косово света српска земља и да ће увек и бити. Такође, овим путем Руси желе јавно да изразе захвалност српском народу за свакодневну подршку коју пружају Русији и руском председнику Владимиру Путину који се свакодневно бори против сатаниста и фашиста- Америке и НАТО-а, за мир, слободу свог народа и православље - објашњава Вујичић.

Учесници ове симболичне вожње кроз престоницу Русије, према речима Симаганове, желе да пренесу важну поруку Америци.

- Политика НАТО-а и Сједињених Америчких Држава је неморална. Они су убице. Ми желимо да САД знају и схвате да се Руси и Срби њих уопште не боје. И нека запамте да ћемо се у сваком тренутку држати заједно. Заједничким снагама победићемо ово зло - констатује Симаганова.

Слично мишљење дели и Вујичић. Према његовим речима, руски и српски народ жели да пренесе јасну поруку НАТО зликовцима на чијем се челу налази Америка.

- Нека иду са Косова. И нека се придржавају Резолуције 1244. Не требају да се играју с ватром јер ће им се обити од главу. Њихово време злочина и отимачина је прошло - истиче Вујичић.

Натовци ће одговарати за почињене злочине

Натовци ће, како тврди Вујичић, одговарати за све почињене злочине.

- Они ће одговарати за злочине које су починили од краја Другог светског рата до данас. Починили су злочине у Либији, Ираку, Сирији, Авганистану, Југославији и сада их чине на територији Украјине. НАТО и Европска унија ће ускоро нестати. Ако се не распадну од својих рак рана, биће уништени од Русије. Руска држава је на страни правде. Бог је уз српски и руски народ. Живела Србија, живела Русија - наглашава Вујичић.

Срби са севера Косова и Метохије већ седми дан су на барикадама које су постављене након што је тзв. косовска полиција на прелазу Јариње ухапсила и некадашњег припадника тзв. косовске полиције Дејана Пантића, због оптужбе за наводно терористичко деловање.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА