Најновије

НА СЕБИ ЋЕ НОСИТИ "ЦИРКОН": Фрегата Северне флоте „Адмирал Горшков“ спремна за обављање борбених задатака

Фрегата Северне флоте пројекта 22350 „Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков“ завршила је припрему за обављање борбених задатака, саопштила је прес-служба Северне флоте.

Руска морнарица. (Фото: ria.ru)

- Фрегата Северне флоте 'Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков', под командом капетана 1. ранга Игора Крохмала, завршила је припреме за далеко путовање. Завршна фаза припреме одрађена је током контролног изласка на полигоне за борбену обуку Северне флоте у Баренцовом мору. Тамо је посада брода неколико дана извршавала задатке - наводи се у саопштењу.

Како је прецизирано, током контролног изласка на фрегати су проверени сви бродски системи и механизми, као и њена маневарска способност при различитим брзинама. Током пловидбе, хеликоптери Ка-27 су извели више од 30 слетања и полетања са палубе фрегате. Приликом изласка на море посебна пажња је посвећена тактици и методама употребе бродског оружја.

Председник Русије Владимир Путин је 21. децембра најавио да ће фрегата „Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков“ ступити у борбену службу са најновијим хиперзвучним ракетним системима „циркон“ почетком јануара следеће године.

О фрегати

„Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков” је главни брод пројекта 22350. У децембру је фрегата стигла у главну базу Северне флоте, град Североморск, након планираног техничког сервиса у фабрици у Кронштату.

Руси разнели базу страних плаћеника у Бахмуту!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА