Најновије

РУСИ И КИНЕЗИ ДЕМОНСТРИРАЛИ СИЛУ: Подморница уништена

Русија и Кина завршили су са целонедељним заједничким поморским вежбама у Источном Кинеском мору, где су увежбавале операцију ослобађања заплењеног пловила.

Кинеска морнарица. (Фото: Принтскрин)

Поред тога бродови ове две земље су уз подршку противподморничких авиона лоцирали замишљену непријатељску подморницу и уништили је дубинским бомбама на ракетни погон, пренео је ТАС С.

У саопштењу се наводи да су заједничке снаге бојевом муницијом гранатирале брод, као и да су употребиле ПВО системе да оборе мете из ваздуха.

'За недељу дана одржано је више од 10 борбених вежби'', наводи се у саопштењу. ТАС С преноси да је руске поморске снаге предводио ракетни брод ''Варјаг'', док је кинеске снаге предводио разарач ''Џинан''.

Међу руским ратним бродовима који су учествовали у овој вежби, насловљеној ''Заједничко море 2022'', били су и фрегата Маршал Шапошњиков и корвете Херој Руске Федерације Алдар Циденжапов и Соверешни, а кинеску морнарицу представљали су ДЈинан и Баотоу, фрегате Бинџоу и Јанченг, брод за снабдевање, као и дизел подморница.

Руси разнели базу страних плаћеника у Бахмуту!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА