Најновије

КАДИРОВ МОЛИ ВОЛОДИНА: Пошаљите противнике браде на прву линију фронта

Председник Чеченије Рамзан Кадиров обратио се председнику Државне думе Вјачеславу Володину са захтевом да на линију фронта пошаље присталице забране ношења браде у војсци.

Рамзан Кадиров (Фото: РИА Новости)

„Драги Вјачеславе Викторовичу, молим вас, не службено, већ пријатељски: пошаљите чуваре правила службе на линију фронта. Ја разумем године и све то, али у политици не би требало да буде „старији-млађи“, „брат-сват“. У политици постоје само интереси државе“, написао је он и додао да ће захтеви о дисциплини бити релевантни након завршетка специјалне војне операције.

Изјава Кадирова била је одговор посланику Државне думе, генерал-потпуковнику Виктору Собољеву, који је коментарисао извештаје који су се појавили на друштвеним мрежама да је борцима забрањено да носе браду. Генерал је то објаснио елементарним захтевом војне дисциплине.

„Очигледно, генерал-потпуковник Виктор Собољев има доста слободног времена у служби, пошто нема шта да ради, он поново чита правила службе“, реаговао је Кадиров на ово.

Истовремено, вршилац дужности председника Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин демантовао је извештаје да је борцима забрањено да носе браду. Према његовим речима, такве гласине су се прошириле Телеграм каналима и међу војним репортерима, али немају основа.

Деловање најмоћнијег минобацача на свету погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА