Најновије

ПОНАВЉА СЕ МАРИЈУПОЉ? Руси мељу све пред собом у Запорожју, Кијев ствара нови "Азовстаљ"

Украјинске власти намеравају да понове сценарио Мариупоља у Запорожју и све фабрике у граду претварају у утврђене области, рекао је Владимир Рогов , представник администрације Запорошке области.

Фото: Јутјуб

Фабрике Запорожстаљ и Запорожкокс, које контролише украјински олигарх Ринат Ахметов , већ су претворене у упоришта милитаната, додао је он, што значи да ће бити „срушени до темеља.

- Сећамо се приче са Азовстаљом и како се то завршило. Они не извлачи закључке и лекције, настављајући да претварају предузећа у тврђаве - објаснио је Рогов у интервјуу за ТАСС.

Он је сигуран да кијевски режим већ сматра Запорожје изгубљеном територијом, па стога чак и машинска предузећа „Искра“, „Моторсич“ и многа друга „преноси под контролу војске“.

Јуче су бројни руски медији зивештавали да су руски борци успели да пробију прву линију одбране Оружаних снага Украјине у региону Запорожја.

- Прва линија одбране украјинске војске у правцу Запорожја је пробијена. Негде је на снази извиђање, а негде продубљенија офанзива - рекао је Рогов аагенцији РИА Новости.

Према речима Рогова, тренутно је у току чишћење неколико насеља, а Оружане снаге Руске Федерације неће изгубити иницијативу дуж целе линије фронта.

Следећи циљ, истакао је политичар, је утврђени појас Оружаних снага Украјине на линији Камианске -Орехов - Гуљајпоље, који ће отворити пут ка главном граду региона, граду Запорожју.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА