Најновије

ТЕНКОВИ СТИЖУ КАСНО: Украјинци осуђени на пропаст?

Амерички тенкови „Абрамс“ неће стићи у Украјину на време за пролећну контраофанзиву, саопштила је заменица америчког државног секретара за политичке послове Викторија Нуланд

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

Сједињене Америчке Државе неће успети да пошаљу своје тенкове „абрамс“ у Украјину до пролећа, када се очекује да ће се борбена дејства интензивирати, изјавила је заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд.

„Абрамс је, као што знате, веома сложен тенк и захтева доста обуке. Иако смо их јуче одобрили, биће потребно неко време да их доставимо на бојно поље. Они се тамо неће појавити за пролећну офанзиву“, објаснила је Нуландова, говорећи у америчком Сенату.

У среду су САД најавиле да ће у Украјину послати 31 савремени тенк „абрамс“ сопствене производње. Паралелно ће Велика Британија и Немачка испоручити своје тенкове украјинској војсци.

Говорећи о америчким санкцијама Русији, Нуландова је навела да би САД поздравиле могућност ублажавања санкција ради озбиљних мировних преговора и повлачења трупа из Украјине.

Према њеним речима, таквог става се придржава и државни секретар Ентони Блинкен.

Украјина и Русија су у трци са временом како би припремиле своје пролећне офанзиве, за које обе стране верују да ће бити кључне у одређивању будућности рата. Ко први удари, имаће предност промене непријатеља на промену планова, пише Ел Паис. 

Валериј Залужњи, главнокомандујући Оружаних снага Украјине, осмишљава контраофанзиву којом се, по његовим речима, мора повратити изгубљена руских снага од почетка инвазије прошлог фебруара и која је зависно од испоруке тешког оклопа које је испоручио НАТО.

Извор: El pais

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА