Најновије

РЕНЕ ПОЛУХ: Да ли то Словачка устаје и скида ланце?

Део Словачке химне каже: Већ Словачка устаје ланце скидаје. Живела мајка Слава! Ко као Словак осећа нека сабљу узме и између нас устаје.

Пише: Рене Полух

После 1000 година притисака од стране Мађара, Чеха и Комуниста да ли су Словаци навикли да буду мирни ,послушни и нератоборни?

Либерали и једна амбасада су путем убиства младог новинара успели да замене владу Роберта Фица који је био у добрим односима са властима Руске Федерације и такође није признао независност такозване државе Косовo.

Нова влада Словачке је са Ковид мерама толико малтретирала мирне грађане да су се они побунили, а онда је Влада, незнајући како да другачије да реагује пустила полицију да пуца у људе гуменим мецима. Ово је изазвало такве проблеме да су сви чланови владе добили блиндирана кола и телохранитеље.

Онда је кренула Специјална операције у Украјини

Либералне власти не поштују ни Устав , ни законе, а камоли извештаје америчких и европских истраживачких агенција да чак до 70% Словака подржава руску Специјалну операцију. .

Поново су либералне власти реаговале на свој начин и почело је малтретиње породица словачких добровољаца који се боре на страни ДНР и строге казне за ове јунаке.  Да би либерали довољно уплашили миран народ да се не буни у сарадни са ЕУ су без суда узели сву имовину председнику бајкерског клуба  - Ноћни вукови - Хамбалка који је помагао у оснивању српских, македонских пољских или чешких Ноћних вукова.

Реакција Словачких бајкера из покрета БРАТ ЗА БРАТА је била брза и они путовали у Руски град Бузулук у пратњи Руских бајкера , медија и ветерана. Изјум је био град где су током 2 светског рата били основали Чехо-словачке  војне јединице.

Тако су и ове године момци из БРАТ ЗА БРАТА   као једни од мала ако не једини из Европе учествовали на прослави победе у Стаљинграду у великој пратњи руских медија са јасном поруком да су Руси и Словаци да братска народа и да Словаци нећу то никад заборавити.
 

Истовремено су словачки нелиберални политичари једни од ретких који подржавају или траже мир са Русијом и све чешће се чују њихови гласови да после пада словачке либералне владе неће Украјина добити ни метак, а да ће они политичари који су им оружје слали супротно жељи народа бити строго суђени- Једна страна амбасада чини све да се такве изјаве сакрију из водећих медија.

Ипак је нама већ познат судија Словачког највишег суда Харабин који је изјавио да ако успе да победи на председничким изборима прва држава коју посети ће бити Русија.

Такође Словачки посланици у Европском парламенту су једни од ретких који гласају против свих санкција и других мера увођених према Русији.
Као посланик ЕУ испред странке "Словачки Патриот" судија Радачовски - који себи дозволио да осудити првог либералног председника Словачке и за то му је и забрањено судити је у ЕП држао овај говор :

„У вези са самитом ЕУ-Украјина, имам прагматично питање: сви смо уверени да ћемо заједно са САД победити Русију. Али да ли имамо и алтернативу Б? А шта ако не победимо Русију? До сада у историји никоме то није успело. Шта ће се даље дешавати?

Као Словак и Словен, желим да питам наше западноевропске пријатеље: ваши очеви и дедови су убили око 20 милиона Словена – Руса, Украјинаца, Белоруса, Срба… и као бонус 6 милиона невиних Јевреја у борби против Русије током Другог Светски рат.

Шта мислите колико ће Украјинаца и Руса бити убијено пре него што се овај рат заврши? Али вероватно те није брига. То једноставно имате у генима.

Престаните са лудилом, јер ћете се на крају угушити том словенском крвљу! Преговарајмо о прекиду непријатељстава, преговарајмо о миру! А изговори – Хитлер, Путин, Наполеон – су неприхватљиви. У супротном, сви ћемо се међусобно поубијати, а то вероватно нико не жели“.

На жалост о храбрости Словака можемо чути врло ретко ако то западне медијске агенције уопште дозволе.

И за то ћемо пратити ових дана дешавања у Словачкој где ће кренути aкција Марш за мир, која ће трајати 14 дана у словачким градовима. а главни скуп ће бити испред амбасаде САД у Братислави у коме ће Словаци изразити своју жељу за неутралност, али и пружити подршку Србији и дићи глас против западних земаља које желе да нашу братску земљу уведу у нови рат .

О чишћењу северног дела Бахмута прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА