Најновије

Пол Крејг Робертс: Долази финансијска катастрофа у САД

Пол Крејг Робертс, службеник Беле куће за време администрације Роналда Регана, рекао је да би одбијање Саудијске Арабије и других земаља од петродолара, довело до негативних последица по САД. О томе је писао у чланку на својој веб страници.

Робертс је одбијање Саудијске Арабије од петродолара назвао важном одлуком, што је штампа игнорисала. Он је предвидео катастрофу у САД, јер би овај потез негативно утицао на вредност долара, инфлацију и каматне стопе у земљи.

Бивши службеник Беле куће је додао, да је финансијска политика САД, усмерена на конфискацију имовине и увођење ограничења Русији, ослабила позицију националне валуте. Сада многе државе покушавају, да искористе своје валуте за трговину са партнерима, како не би зависиле од потенцијалних претњи Вашингтона.

„Ако Саудијска Арабија напусти петродолар, потражња за америчком валутом и вредност долара ће пасти. Ово је озбиљна претња моћи Вашингтона, и финансијској снази америчких банака“, закључио је Робертс.

Раније је објављено, да се у САД плаше пада петродолара због Бајденове политике. Колумнисткиња „Америцан Тхинкер“ Дарлене Цаселла, сугерише, да би кинеска жеља да купује гориво јуаном, ослабила доминацију долара на глобалном индустријском тржишту.

БЕРИЋ ЈАВЉА СА ФРОНТА: Жестоко је - кренуо је озбиљан напад (ВИДЕО)

Извор:webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА