Најновије

"ДО КРАЈА ГОДИНЕ!" Чеченски лидер изнео прогнозе поводом сукоба у Украјини

Руска војна операција против Украјине биц́е окончана до краја године, изјавио је шеф Чеченске Републике Рамзан Кадиров. Он такође прогнозира да ц́е Запад бити принуђен да призна своје грешке у односима са Русијом.

„Европске нације ц́е признати да су њихове акције биле погрешне. Запад ц́е клекнути. И, као и обично, европске државе ц́е морати да сарађују са Русијом у свим сферама. Не може бити и нец́е бити другог исхода“, рекао је Кадиров у интервјуу у уторак.

Јединице Чечена су на линији фронта у Украјини од почетка сукоба. Руски председник Владимир Путин похвалио их је у септембру због „изузетне храбрости“, истичуц́и традицију служења војног рока заједно са другим народима из њихове нације.

Кадиров редовно објављује видео-снимке који приказују чеченске трупе у акцији и извештава о њиховом напретку на терену.

Повремено је јавно довео у питање неке од одлука које је донео руски војни врх, укључујуц́и повлачење трупа из области Харков у септембру.

Тада је чеченски лидер позвао руско Министарство одбране да усвоји храбрију офанзивну стратегију. Министарство је објаснило да је делимично повлачење помогло да се минимизирају губици на руском бојном пољу.

БЕРИЋ ЈАВЉА СА ФРОНТА: Жестоко је - кренуо је озбиљан напад (ВИДЕО)

Извор:alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА