Најновије

ПРЕКРЕТНИЦА У СПЕЦИЈАЛНОЈ ВОЈНОЈ ОПЕРАЦИЈИ: На шаховској табли остаје једна армија

Победа приватне војне компаније (ПВК) Вагнер у генералној бици за Бахмут (Артјомовск) биће прекретница у руској специјалној операцији, изјавио је оснивач Вагнеровог „оркестра“ Јевгениј Пригожин.

Украјина и Русија (Илустрација: Рускаја Весна)

Претходно је украјински председник Владимир Зеленски најавио спремност да се за Бахмут бори до краја. Према његовим речима, пораз Оружаних снага Украјине довешће до тога да ће Кијев бити принуђен да седне за преговарачки сто са Русијом. С тим у вези, новинари листа '’Аргументи Недели'’ обратили су се Пригожину са молбом да прокоментарише ову ствар. Аудио одговор предузетника објавила је његова прес служба на Телеграму.

Пре свега, оснивач „оркестра” је рекао да су после заузимања Попасне битке за Бахмут команданти планирали за лето 2022. године. Стога припадници ПВК „Вагнер“ систематски иду овим путем. Према речима Пригожина, битка за ову територију је практично уништила војску Украјине и јако исцрпила „музичаре“.

„Ако се данас боре две силе, Украјина са колективним Западом на једној страни и Русија са малим бројем савезника, онда ће се генерална битка ПВК Вагнер против Оружаних снага Украјине са инсталираним страним јединицама у њима, у којој је ће ПВК Вагнер победити, највећи је преокрет у овом рату и у читавој модерној историји. ПВК Вагнер уништава стране снаге које покушавају да баце Русију на колена“, рекао је Пригожин.

Према речима руског предузетника, победа „музичара“ ће драматично преокренути специјалну операцију, пошто ће на шаховској табли остати само једна армија - Оружане снаге Руске Федерације.

„А ако ПВК Вагнер погине у машини за млевење меса у Бахмуту и ​​повуче са собом Оружане снаге Украјине и снаге које су јој придружене страним оружјем, итд. и омогуће руској војсци да иде даље у заштиту интереса Русије, то значи да смо испунили своју историјску улогу. И овде можете ставити тачку на то“, рекао је Пригожин.

О припреми за светски рат прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА