Најновије

КРЕМЉ: Путин отворен за разговоре о миру; Запад води хибридни рат против Русије

Руски председник Владимир Путин остаје отворен за сваки контакт који би омогућио постизање циљева специјалне војне операције мирним путем, али Запад не пружа такву шансу, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков у Москви.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Председник Путин је био, јесте и биће отворен за сваки контакт како бисмо постигли наше циљеве другим средствима осим специјалне војне операције. Ако је то могуће, било би боље, рекао је Песков у интервјуу који је објавио руски новинар Павел Зарубин на свом Телеграм каналу.

Он је додао да француски председник Емануел Макрон и други европски лидери треба да буду свесни тога, као и да колективне земље Запада не остављају Русији другу опцију у овом тренутку, преноси ТАСС.

Портпарол Кремља прокоментарисао је предлог Француске да се у Паризу одржи мировни самит о Украјини.

Сада је Украјина заправо оруђе сукоба. Конфликт је заиста постао шири, пошто колективни Запад води хибридни рат против наше земље, рекао је он.

Што се Француске тиче, рекао је Песков, земља је де факто постала страна у сукобу на страни Кијева и не може да претендује на улогу модератора у решавању украјинског сукоба.

Путин за постизање циљева мирним путем, Запад то одбија

Руски председник Владимир Путин остаје отворен за сваки контакт који би омогуцио постизање циљева "специјалне војне операције" мирним путем, али Запад не пружа такву шансу, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Председник Путин је био, јесте и бице отворен за сваки контакт како бисмо постигли наше циљеве другим средствима, осим путем специјалне војне операције", рекао је Песков у разговору за ТВ Русија 1.

Како је навео, земље колективног Запада тренутно не пружају такву опцију.

Борбу Руса против Руса погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА