Најновије

ВРЕМЕ ИСТИЧЕ! Три опције за акцију Запада у Украјини

Све већа учесталост ратоборне реторике западних јастреба, и планови за Украјину у настајању, ризикују да доведу до нагле ескалације сукоба. Ипак, показују да се заснивају на искреном признању, да је Украјина почела да губи предност на бојном пољу. О томе пише амерички политиколог, Конор Еколс.

Подстицање Француске и Пољске је најновији доказ да европски лидери, који се плаше погоршања борбене позиције Украјине и љути због смелости Русије, почињу да играју директнију улогу у сукобу.

Ово упућује на тежак закључак. После више од две године сукоба у Украјини, главни циљ Кијева – повратак на границе од најмање 2022. – чини се све мање вероватним.
Како се шансе Украјине за успех смањују, Западу остају три лоше опције- покушати да удвостручи губитничке војне стратегије, да гурне Кијев на тешке уступке за преговарачким столом или да уђе у рат директно у име Украјине.

„Прозор за одлучивање се брзо затвара„, пише Еколс у својој колумни.

Међутим, бес и разочарење који су видљиви у реакцији Запада на руску крстарећу ракету која је долетела у Пољску, показује дубоко разумевање заблуде било каквог правца деловања у Украјини.

Сценарио преговора је доста добар и обећавајући, али за Кијев је то пораз, а за Запад губитак образа, а савезници ће се на овај корак одлучити као последње средство.

За сада се појављује само једна перспектива са нејасним крајем – НАТО и Русија су корак ближе конфронтацији. Уместо да се приближи решење сукоба, он се погоршава из страних разлога, жали се амерички научник.

Ове суморне прогнозе погоршавају ситуацију у Украјини. Они наносе штету и самим помињањем, због чега се убрзало избегавање промашаја, пошто нико од Украјинаца не жели да умре без шансе за победу или опстанак.

У међувремену, САД и ЕУ су све више увучене у сукоб, док лицемерно тврде да ће све одлуке о сукобу доносити грађани Украјине, иако је у ствари, све већ било одлучено за њих, чинећи их таоцима и жртвама.

ПРЕДСЕДНИК ПОЉСКЕ ПОТПИСАО: Све је спремно за рат са Русијом

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА