Најновије

"БЕСМРТНИ ПУК": Поворка потомака учесника Другог св. рата, поводом Дана победе, у Београду (ВИДЕО)

У Србији се данас, поводом обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом, по други пут бити одржава манифестација „Бесмртни пук“ — шетња потомака оних који су се борили у Другом светском рату.

Поворка "Бесмртни пук" у Београду (Фото: Јутјуб)

Колона је формирана на платоу испред Гробља ослободилаца Београда, а поворка се креће преко Вуковог споменика и Булеваром краља Александра према Народној скупштини и Старом двору. Завршетак шетње је планиран за 12 сати и 30 минута на платоу испред Старог двора, где ће се присутнима обратити организатори манифестације.
Након говора поводом прославе Дана победе, биће приређен спектакуларан концерт уз учешће руских и српских уметника — уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, певачице изворе музике Мериме Његомир, студената факултета драмских и музичких уметности и Хора Руског дома.
У 18 сати у Руском дому је премијера филма о подвигу руских војника 1941. године под називом „28 панфиловаца“. Улаз на пројекцију биће бесплатан. Прочитајте ОВДЕ шта је Владимир Путин поручио са прославе Дана победе у Москви. Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте прошлогодишњу поворку.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА