Најновије

ДР ИВАН ПАЈОВИЋ: Америка енормно наоружава Немачку, пљачка је и гура у пакао светског рата

Читајући следећи текст могу се извући три закључка: Америка присилно и у огромној мери наоружава неке европске земље, користи се подмуклим политичким притиском како би продавала своје оружје по енормно високој цени и очигледно припрема Европу за оружани сукоб широких размера. И још један закључак, не мање важан – европским земљама управљају агенти америчког интереса, који разарају привреду и економију сопствених држава – и то више није никакво нагађање. Текстови се обично завршавају закључком, али овде ће бити учињен изузетак, јер подаци које дају званичници изгледају наивно-логично, али иза њих се крије застрашујућа злонамерна позадина.

Пише: др Иван Пајовић

Представница у немачкој скупштини, Бундестагу, Ева Хегл, иступила је у јавности са тврдњом да је Немачкој преко потребна огромна количина муниције. Како би се у потпуности попунили залихе муниције, потребно је да се за ту намену издвоји из буџета (ни мање, ни више) 20 милијарди евра. Немачка министарка одбране Кристина Ламбрехт (по занимању социјални радник) је још раније рекала да ће већина наоружања и муниције бити купљена од америчких војних компанија (!!!). Ова жена, иначе без икаквих компетенција за место на ком се налази, упорно у јавности износи (очигледно бесмислене) тврдње како је немачки војноиндустријски комплекс неспособан да производи савремено и квалитетно наоружање.

Док министарка одбране умује и лобира за америчке интересе, немачка војска се непрекидно жали на недостатак официрског, али и свог осталог кадра. Недостатак људства у неким војним јединицама је изнад 50%. Лист Die Welt објавио је да су немачке оружане снаге „снажно исцрпљене” због снабдевања Кијевом наоружања и да је неопходна хитна попуна.

Према речима министарке Ламбрехт, предузећа војне индустрије повезана са војском, Бундесвером, (наводно) нису у стању да производе модерно и квалитетно оружје. Из тог разлога, а узимајући у обзир повећање опасности од ширења војног сукоба у Европи, Кристина Ламбрехт је најавила смањење обима владиних поруџбина за производњу војне опреме у немачким предузећима и повећање обима набавки оружја из Сједињених Држава (!!!). Немачка министарка одбране је са жаљењем изјавила да амерички партнери не желе да деле војне технологије са својим НАТО партнерима (тј. желе искључиво да продају оружје).

Реагујући на ове речи, представници немачких предузећа захтевали су да држава достави раније обећане поруџбине за производњу војне опреме и да их задржи у наредним годинама како би немачка војна индустрија имала шансе за опстанак. Председник Стратешког одбора и шеф немачке компаније „Airbus Helicopter” јавно је оптужио министарку одбране Кристину Ламбрехт за неспособност и неспремност да сарађује са немачким војноиндустријским сектором. Другим речима, оптужио је за опструкцију сопствене земље и рад у корист страног (америчког) фактора. To потврђују и речи директора немачког произвођача авиона „Diehl”, Герада Валеа, који је рекао да Министарство одбране својим америчким куповинама подрива суверенитет Немачке по питањима наоружања. Удружење предузећа војне индустрије Немачке саопштило је да ће због одбијања да немачка влада упути наруџбине за израду војне опреме, земља ускоро изгубити кључне војне технологије.

Ове недеље ће буџетски одбор Бундестага одлучити о трошењу посебног фонда за модернизацију наоружања Бундесвера. Министарство одбране Немачке предлаже да се лавовски део средстава упути америчким компанијама и тим новцем купе нови амерички ловци, војно-транспортни хеликоптери и подморнице. Укупни трошкови набавке ове опреме процењени су на невероватних 50 милијарди евра. Немачки војни произвођачи активно протестује против оваквих поступака. Стотине немачких предузећа из области машинства и електронске индустрије рачунају на буџетска средства, у супротном очекује их банкрот. Немачки стручњаци упозоравају да ће трансфер буџетских средстава америчким компанијама довести до тога да ће тамошња војна индустрија и повезане гране ускоро остати без посла. 

Очигледан амерички утицај из сенке огледа се и у томе што се за немачке министре одбране постављају бивши гинеколози и социјални радници, а сличан (па и гори) рецепт примењује се у свим земљама којима је Америка политички тутор. Заључак о свему реченом дат је на самом почетку текста.

Остале текстове Ивана Пајовића погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА