Најновије

ЧОВИЋ: Лајчак у фази поштара, Курти упорно изазива кризне ситуације

Бивши потпредседник Владе Србије и бивши шеф Координационог тела за Косово и Метохију Небојша Човић, коментаришући најновију одлуку Приштине о реципроцитету са личним картама и регистарским таблицама, каже да Аљбин Курти и његови ментори непрекидно таквим идејама праве нове провокације и подижу тензије у региону, као и да он већ две године упозорава на очигледно лицемеран приступ међународне заједнице.

Небојша Човић (Фото: Јутјуб)

"Што се тиче Лајчака, он је нама добро познат, 'његова достигнућа' у решавању питања у региону су нама добро позната из БиХ, па Црне Горе, па тако редом. Очигледно је да је сад ушао у фазу поштара, оде у Приштину, добије информације, па их преноси овамо, а те информације и то што Приштина ради је потпуно у супротности Отвореном Балкану. Ништа ново од Куртија и његових ментора који непрекидно таквим идејама праве нове провакције и подижу тензије у региону, при томе непрекидно спинујући да су за све то криви преподне Руси, а после подне Кинези. Једна општа преварна и манипулативна радња смишљена од тих билдинг група које се баве производњом кризних ситуација", рекао је Човић за Косово онлајн. 

Човић каже да оно што је очигледно и на шта упозорава већ две године јесте тај лицемеран приступ међународне заједнице, нарочито појединих земаља са њиховом малигном политиком према Балкану. 

"На првом месту је Велика Британија, неко друго место очигледно заузима Немачка са неком другом врстом концепта. Што се тиче Американаца, очигледно је да они виде пројекат Отвореног Балкана као једну могућност, наравно треба све то схватити са резервом јер ту нема ни љубави, емоције, ни искрености, виде тај концепт као варијанту једног дугорочнијег прелазног решења којим би се стабилизовао комплетан регион кроз нарочито економски приступ. Тиме би се подигао стандард људи у региону јер сиромашни размишљају претежно стомаком, а нешто богатији главом", рекао је Човић. 

Шта је НАТО поручио Србији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА