Најновије

РУСИЈА ОТВАРА НОВИ ФРОНТ ПРОТИВ САД: Да ли је ово почетак битке за Африку?

Руски партнери, укључујући афричке земље, добро су свесни да сваки члан светске заједнице чије се деловање САД-у не допада може да потпадне под санкције, али им се може одупрети, на пример, преласком на обрачуне у националним валутама, саопштио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Афричке земље, и не само афричке земље, наши други саговорници... добро знају да сваки члан светске заједнице, ако се понаша на начин који не одговара Американцима или изазива њихово одбијање, може да потпадне под њихове санкције“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре, одговарајући на питање како су афрички партнери реаговали на упозорење о могућности замрзавања њихових резерви од стране западних земаља.

Он је додао да ову идеју већ чврсто „одбијају сви“. Таквим земљама је могуће помоћи – данас је на разматрање лидерима афричких земаља поднет предлог да се пређе на обрачуне у националним валутама.

Како је раније саопштило Министарство спољних послова, САД намерно подижу ниво глобалне тензије. Завршетак Хладног рата и перцепција западних политичких и војних елита о себи као победницима у блоковској конфронтацији је окончана, усадили су им лажно уверење да се демократија може применити. То је подстакло САД и НАТО да промовишу своју хегемонију и идеолошки колонијализам кршећи међународно право, користећи војну силу за постизање својих циљева.

Зашто је погођен затвор у којем се налазе припадници пука '’Азов'’, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА