Најновије

ТУРЦИМА ПРЕКИПЕЛО: Почели да изручују терористе ИД, међу њима и Американац

Турска је почела да изручује заробљене припаднике Исламске државе у матичне земље, а међу њима је и држављанин САД, као и седморо Немаца.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Портпарол турског Министарства унутрашњих послова Исмаил Чатакли је прецизирао да је један амерички држављанин депортован, а да је у припреми и депортација седморо држављана немачког порекла.

Како је навео, Немци ће бити депортовани 14. новембра, пренео је Ројтерс.

Турски министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу је прошле недеље упозорио да ће Анкара почети у понедељак да враћа екстремисте Исламске државе у матичне земље, чак и у случају да је заробљеницима одузето држављанство.

Сојлу је поручио да Турска није хотел за екстремисте Исламске државе, али није прецизирао колико ће тачно њих бити депоротвано, као ни у које земље, наводи АП.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган у петак је рекао да се у турским затворима налази 1.201 заробљеник Исламске државе, као и да је Турска заробила 287 екстремиста у Сирији, пренео је Ројтерс.

Трамп постао први амерички председник који је Украјини послао помоћ у оружју како би се супротставила Русима! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА